Stories   Om holdbarhet

Om holdbarhet

Våre trampoliner har en lang levetid på grunn av en kvalitet som er nøye utvalgt og grundig testet

Som alt annet må nok noen deler byttes ut etter en viss tid. Hvis du kjøper trampolinen hos oss finnes alle deler som reservedeler på vårt lager. Dette betyr at du ikke trenger å erstatte hele trampolinen, men kun de spesifikke delene du trenger. Holdbarheten til trampoliner er avhengig av både kvalitet, konstruksjon og bruk.
 

Kvalitet koster, men blir mye billigere i lengden

Om du vurderer holdbarhet i ditt budsjett ved kjøp av en trampoline, så finner du snart ut at våre modeller er verdt prisen. I tillegg gir de en helt overlegen hoppe-opplevelse sammenlignet med de billigere trampolinene generelt på markedet og er betydelig tryggere. Rammen til trampolinen har lengst forventet levetid. Den kan begynne å 'gnisse' litt etter et par år, men smører man litt i rør-koblingene så forsvinner dette i de fleste tilfeller. Fjærene kan behøve å byttes ved anledning, men det er ikke alderen som avgjør. Om fjærene vedlikeholder sprett-kapasiteten avhenger først og fremst av hvor mye trampolinen brukes og hvor tunge de som hopper på den er. Fjærene ruster ikke, og ved normal bruk klarer de seg mange år, selv om de tøyes litt ut med tiden. Kantbeskyttelsen er dyr å produsere. Derfor er det gjerne her produsenter av billige trampoliner sparer inn på bekostning på kvaliteten, noe som kan resultere i at trampolinen blir farligere å bruke. Billige kantbeskyttelser har dårlig UV-beskyttelse noe som gjør at materialet blir sprøtt og går i stykker når man går på det. Våre trampoliner har kantbeskyttelse av kraftig vinylgalon, som er et material som gir meget god beskyttelse mot UV-stråling.

 

Vedlikehold

Trampolinene våre er stort sett vedlikeholdsfri. De er laget av høy kvalitet og behøver ikke noe direkte vedlikehold, med unntak av at vi anbefaler å demontere trampolinen og oppbevare delene tørt under høst og vinter. Andre grunnregler for bedre vedlikehold er at man bør unngå å hoppe med sko. Om man hopper med sko kan det komme grus og sand opp på trampolineduken, noe som kan gjøre vondt om man faller og får grus trykket inn i huden. Små steiner kan med tiden lage hull i hoppeduken også. Derfor anbefaler vi alltid å hoppe barfot eller med sokker. Man bør aldri ha skarpe gjenstander i lommene, som nøkler, sakser eller lignende, når man hopper på trampoliner. Faller man, kan dette medføre mye skade både på trampolinen og hopperen. Ved å bruke et overtrekk på trampolinen forlenger du livslengden ettersom trampolinen blir beskyttet fra UV-stråling. I tillegg beskyttes trampolinen mot eventuell sand, grus og vann (regn og dugg) og annet som kan bli forflyttet av vær og vind. Om hoppeduken er våt blir den veldig glatt, og blir dermed farlig å hoppe på. Overtrekket kan enkelt fjernes når man ønsker å bruke trampolinen igjen.

Trampolinen skal plasseres så plant som mulig, eller så kommer trampolinens hopp-midtpunkt til å forflyttes i fallretningen, noe som gjør at man kommer nærmere kanten og fjærene belastes ulikt. Litt fall er greit, men ikke for mye, Det går å grave noen hull i bakken for ett eller ett par av bena og på den måten balansere ut trampolinen.


 

 


X

Innstillinger for informasjonskapsler