Stories   Om trampoliner

Om trampoliner

Informasjon om trampolinens ulike deler

Hoppeduken
Hvor mange kantsømmer har duken? Generelt er mange kantsømmer et sikkert tegn på en holdbar duk med sterke festepunkter. Våre hoppeduker har minst 6 kantsømmer eller mer. Om festepunktene går i stykker kommer det ofte av dårlige eller for få sømmer. Vi bruker samme kvalitet på våre hoppeduker som betydelig dyrere trampoliner på markedet. Materialet i duken er UV-beskyttet polypropylen som er et sterkt, motstandsdyktig og helt vedlikeholdsfritt materiale. Det oppleves jevnt og mykt mot bar hud. Billigere trampoliner har ofte en enklere variant av vev med en grovere overflate som lettere gir brennmerker på huden. Hoppedukens størrelse påvirker også spretten.

 

Kantbeskyttelse
Kantbeskyttelsen er trampolinens viktigste detalj, ettersom denne delen handler om sikkerheten for hopperene. Den skal dekke rammen og fjærene, samt ligge stille og godt fast når man hopper på trampolinen. Kantbeskyttelsen er dyr å produsere, derfor reduseres ofte kvaliteten på mange av de billige trampolinene på markedet. Billige trampoliner bruker polyuretan-skum med åpne celler som fylling i kantbeskyttelsen. Dette materialet er for mykt til å gi nok støtabsorbering og beskyttelse. Dessuten er ofte det ytre materialet som anvendes ikke tilstrekkelig UV-beskyttet, noe som gjør at solen ødelegger kantbeskyttelsen på 1-2  år - og man må kjøpe en ny kantbeskyttelse. Man kan forvente mer av kantbeskyttelser produsert med lukkede celler og UV-stabilisering, både når det gjelder kvalitet og holdbarhet. Det er viktig for en trygg opplevelse å ha en kantbeskyttelse produsert av en kvalitet som ikke går på bekostning av sikkerheten for hopperene.

 

Rammen
Rammen spiller en mye viktigere rolle for helheten av opplevelsen på en trampoline enn mange tror. En ramme skal være stabil og gjort av galvaniserte stålrør. Er rammen for lett vektmessig kan dette være et tegn på at produsenten har 'jukset' med den materielle tykkelsen i stålrørene. Rammer pleier generelt sett ikke gå i stykker, men om tykkelsen ikke er stor nok kan disse deformeres etter en viss periode. Våre trampoliner har kraftige rammer med 1,5-3,2 mm materialtykkelse, avhengig av hvilken modell. Om man sammenligninger med andre trampoliner på markedet kan våre trampoliner veie opptil 20-100 kg mer. Våre rammer er galvaniserte, noe som holder rusten borte i mange år. På billigere trampoliner er ofte konstruksjon og sveising ikke nøyaktige, samt bahndling av materialet og beskyttelse mot rust ikke tilstrekkelig utført - noe som kan straffe seg. Sveiseskjøtene mellom ben og ring pleier å være rammens svake punkt både når det gjelder holdbarhet og rust.


Fjærene

Generelt kan man si at...

  • Korte og få fjærer gir en kort og hard sprett.
  • Lange og mange fjærer gir et “dypere” sprett med mer spenst i.

Samtidig er det ikke så enkelt. Avhengig av hvilken vekt den som hopper har, kreves ulike typer fjærer for optimal sprett. En trampoline med 88 litt kortere fjærer kan gi et barn en dypere og bedre sprett enn en trampoline med 104 lange fjærer. Viktig er altså å vite hvilken vekt trampolinen er optimal for.

De fleste foretrekker en dyp sprett med spenst i, den er bedre for kroppen ettersom bevegelsene blir mykere. Med hjelp av våre vektanbefalinger kan du velge en slik trampoline. Fjærene er galvaniserede, og trenger de å skiftes ut, er årsaken nesten alltid overbelastning (dvs. at for mange personer hopper samtidig) eller i sjeldne tilfeller ved tunge landinger på et fjærfeste...

 

 


X

Innstillinger for informasjonskapsler