Stories   Trampoline for barn?

Trampoline for barn?

Lurt å tenke på før du kjøper trampoline til barn

Det aller første vi anbefaler når man vurderer å kjøpe en trampoline for barn er at det aller viktigeste er å ha trygghet i fokus. Undersøk gjerne de forskjellige kriteriene for hva som gjør en trampoline ekstra sikker for bruk. Når mindreårige skal bruke trampolinen må man gjerne være ekstra forsiktig med å velge modeller uten å vurdere visse aspekter først. Er rammen til trampolinen stødig? Er kantbeskyttelsen tykk og fast nok? Er sikkerhetsnett nødvendig? Hvilken sprett-type oppleves best for barn? Hvilke anbefalinger og alternativer finnes for å gjøre hoppingen ekstra trygt og sikkert? Om du vurderer kjøp av trampoline ved å finne svar på disse spørsmålene først kan du føle deg mer selvsikker på at dine barn får en så trygg opplevelse som mulig når de skal begynne å hoppe på trampolinen. Selvfølgelig skal det hovedsakelig være lek og moro for barna, men det blir en mer behagelig opplevelse og mindre bekymringsfull affære for dere som foreldre i ettertid når man vet at man har hatt sikkerheten i tankene før kjøpet.

 

Hvilken trampoline passer best for barn?

Vi kan si med selvsikkerhet at alle trampolinene våre er trampoliner for barn, men noen modeller er kanskje mer passende enn andre. Det kan oppleves utfordrene å finne en perfekt trampoline for barn, men for å gjøre det enklere vil vi her gå mer i detalj om våre generelle anbefalinger på hvilke aktuelle trampoliner vi tilbyr.

 

Våre anbefalinger

North produserer utmerkede trampoliner for barn, spesielt siden de har et enormt fokus på innovative sikkerhetsløsninger for å optimalisere trygge forhold på trampolinene deres. North Pioneer passer veldig bra for mindre barn. Pioneer har en god dynamisk sprett som fungerer til både store og små hoppere. Dessuten er Pioneer utstyrt med North's sikkerhetssystem (NSS) som gir en helt unik beskyttelse mellom kantbeskyttelsen og fjærene. Rammen er pulverlakkert i svart, noe som gir en ekstra god rustbeskyttelse og et stilrent utseende.

Har du en avlang hage og har problemer med å få plass til en rund trampoline? Da anbefaler vi North Explorer. Den ovale formen gir en meget god sprett og er dessuten godt egnet for den som holder på med triks og aktiviteter som krever en lengre overflate. Ovale trampoliner gir også en fordel om det er flere som skal hoppe sammen grunnet sine to sprett-soner. Begge modellene er utstyrt med North's sikkerhetssystem NSS™ og har en fin svartlakkert ramme. Softpack kommer inkludert med begge modellene og den optimale hoppevekten er 15-90 kilo.

 

Kantbeskyttelsen

Kantbeskyttelsen er en annen del som er veldig viktig for å gi optimale forhold trygghetsmessig. Kantbeskyttelser bør alltid dekke rammen og fjærene, samt ligge stille og godt fast til enhver tid når man hopper på trampolinen. Fyllingen i beskyttelsen bør være støtabsorberende og med lukkede celler for å beskyttes mot vannskader. Det ytre materialet bør være UV-beskyttet for at det ikke skal enkelt bli sprøtt og gå i oppløsning av solskader.

 

Sikkerhetsnett

Når barn skal hoppe er det veldig viktig at du kjøper en trampoline med sikkerhetsnett. Sikkerhetsnettet må være stabilt, standhaftig og av sterkt materiale for å hindre barn fra å ramle av trampolinen eller at nettet lett ødelegges om man skulle falle inn i det. Om mindreårige skal hoppe på eller være på trampolinen fungerer sikkerhetsnettet i prinsippet akkuratt som en lekegrind. En fordel med våre sikkerhetsnett er at de er laget med en automatisk lukkemekanisme, dvs. overlappende inngangsparti. Straks barnet er innenfor sikkerhetsnette 'lukkes' åpningen slik at dette partiet blir like sterkt som alle andre områder av sikkerhetsnetet. Grunnen til at vi ikke har glidelås på våre modeller er at denne løsningen medfører større risiko for at inngangspartiet blir ødelagt, noe som gjør trampolinen mer usikker.

 

Trygghet i fokus

Avslutningsvis kan vi oppsummere at hos oss på Hoppeeksperten kan du være sikker på at du finner en god og sikker trampoline for barn, uansett hvilken modell du hadde valgt fra vårt sortiment. Vi selger kun trampoliner vi ville latt oss selv, våre barn og familie hoppe på. Det er lurt å tenke over selv hva du foretrekker og hvilken modell som vil passe best for akkuratt din familie. Men uansett estetiske grunner eller preferanser, om du kjøper av oss eller andre leverandører av trampoliner - glem ikke sikkerheten! Velg med omhu en modell som vil være så trygg som mulig for dine barn og deres bruk.

 

Les mer: Om trampoliner

Les mer: Om sikkerheten