Påskekampanje! 10% rabatt på alle trampoliner. Gjelder t.o.m. 23.april 2019 .

Behøver man sikkerhetsnett?

Av sikkerhetsmessige grunner anbefaler vi at man har sikkerhetsnett montert på sin trampoline når den skal brukes ofte.

Hvis man hopper alene på en trampoline er det ikke så vanlig at man faller av. Trampoliner, avhengig av form, har en eller flere "sprettsoner" på hoppeduken som man naturlig blir trukket tilbake mot når man hopper på en trampoline. Hvis man derimot er flere som hopper sammen (noe vi forøvrig ikke anbefaler) øker risken for at man hopper inn i hverandre og forstyrrer hverandre sin hopping.

Mindre barn bruker gjerne trampolinen til andre aktiviter enn kun å hoppe. De løper gjerne rundt, jager hverandre og leker på trampolinen. Dette kan medføre til at risikoen for å falle av er større. Derfor er det veldig viktig å ha et sikkerhetsnett for å gjøre trampolinen så trygg som mulig.

Å ha et sikkerhetsnett til trampolinen gir dere også flere muligheter til hva man kan gjøre av aktiviteter på en trampoline. Det finnes mange tilbehør for å utvide mulighetene for hva man kan gjøre på en trampoline, spesielt med sikkerhetsnett. Populære tilbehør er f.eks en basketballkurv man kan montere på sikkerhetsnettet for å spille basket på trampolinen. Med sikkerhetsnett er det også mye enklere å sørge for at gjenstander som baller, myke leker og utstyr ikke faller ut og at barna leter etter disse rundt og under trampolinen - noe som kan medføre til unødvendige uhell.
 

Skal man ha en myk eller hard trampoline?

Spretten avhenger av hvordan fjærene på trampolinen er konstruert, både i form og lengde. Med lange fjærer får man en mykere og dypere sprett, og med kortere og hardere fjærer får man en mer spenstig sprett.

Hvis man små barn så anbefaler vi en mykere modell. Dette grunnet at personer i en lettere vektklasse får en bedre sprett med en myk modell. Trampoliner med en myk sprett er også passende for voksne som har problem med knær eller rygg. Om man er ungdom eller voksen som ønsker en litt mer spenstig sprett, så anbefaler vi en hardere modell.

På de aller fleste NORTH-trampolinene medfølges et tilbehør som heter "Softpack", noe som gjør det mulig å justere spretten. Med dette tilbehører kan man montere på forlengere til fjærene for å gi en mykere sprett for mindre barn. Når barna vokser og blir tyngre i løpet av årenes løp kan disse fjernes for å gi en mer spenstig og hardere sprett. Med andre ord gir dette barna muligheten til å vokse sammen med sin trampoline.
 

Skal man demontere trampolinen til vinteren?

Ved å demontere trampolinen i henhold til værskifte, høst og vinter forlenger du holdbarheten og livslengden til trampolinen. Som med andre møbler og utstyr som står utendørs vil det holde seg i en bedre tilstand lengre om det blir oppbevart innendørs i sesongene når været blir mer uforutsigbart. Trampolinene vi selger vil nok holde seg bra i forhold til rust o.l., men det er andre gode grunner som handler om mer enn det ytre til å demontere trampolinen. Sikkerhetsnettet kan bli særskilt utsatt for sterk vind ved stormvær, og om det begynner å snø er det spesielt hoppeduken og fjærene som kan bli utsatt. Om det legger seg mye snø på hoppeduken kan dette bli meget tungt, noe som vil føre til at fjærene sakte men sikkert strekkes og tøyes ut av den konstante vektbelastningen. Dette medfører til at spretten kan bli merkbart dårligere til neste sesong.

Vi anbefaler derfor at man demonterer alle delene av trampolinen til vinteren, men selve trampoline-rammen er galvanisert og godt beskyttet mot rust. Denne kan til nød stå ute året rundt.
 

Hvilken størrelse bør man velge?

Kapasiteten til trampolinen påvirkes ikke i større grad av trampolinens størrelse. Mindre trampoliner har muligens en litt spenstigere og hardere sprett da det er kortere avstand til fjærene. Fordelen med større trampoliner er at de er tryggere og gir en følelse av større frihet. En større trampoline minimerer risikoen for at man kolliderer med hverandre når man hopper sammen, pluss at det gir et bedre utgangspunkt for å utvikle sine hoppegenskaper. En større trampoline gir hopperne flere muligheter for utvikling.

Jeg er tyngre/lettere enn den anbefalte hoppe-vekten. Kan jeg fremdeles hoppe på trampolinen?

Ja, man kan absolutt hoppe på trampolinen selv om du er tyngre eller lettere enn anbefalt vekt. Vi skriver en vektanbefaling for å vise at opplevelsen av trampolinene kan variere avhengig av hvem som bruker den. Noen er hardere, andre er mykere. Informasjon om maksimal belastning vektmessig finner du på vår hjemmeside med oversikt over våre produkter. Velg ønsket trampolinemodell og les om vektbelastning og mer nyttig info under seksjonen "fakta".
 

Behøver man et overtrekk og går det fremdeles å ha det på selv om man har et sikkerhetsnett montert?

Vi anbefaler overtrekk til trampoliner som er plassert relativt nærme skogholt eller lignende områder der det kan falle grener, løv, bar o.l. på hoppeduken. Et overtrekk er hovedsakelig for å beskytte trampolinen fra å bli unødvendig skitten. Med tanke på regn er det ikke så viktig om man har et overtrekk eller ikke. Vi anbefaler overtrekk også ved anledninger der man skal reise vekk i lengre perioder for å hindre at trampolinen blir tatt i bruk når man er bortreist (f.eks. naboens barn).
 

Gressplenen min er litt ujevn eller skrå, hva er best å gjøre?

Det beste er å grave ved bena til trampolinen slik at det blir så jevnt og stabilt som mulig der trampolinen skal stå. Å plassere en trampoline på gressplen gir best stabilitet siden trampolinen blir naturlig "forankret" i grunnen under. Om man bruker treplanker og lignende oppnår man mest sannsynlig ikke en like god stabilitet. Sjekk gjerne det området du tenker at trampolinen skal stå, og undersøk om det er mulig å grave på de områdene som er ujevne eller skrå. Om trampolinen ikke står jevnt kan dette medføre til bevegelse og mer støy når trampolinen blir brukt, noe som kan gjøre at følelsen av trygghet for hopperen blir redusert.
 

Jeg kan finne trampoliner hos andre leverandører til en lavere pris. Hvorfor skal jeg kjøpe en dyrere trampoline fra Hoppeeksperten?

Når det gjelder trampoliner har kvalitet mye å si om holdbarhet. Om man kjøper billige trampoliner på varehus eller hos forhandlere som ikke spesialiserer seg på trampoliner må man gjøre dette med en baktanke om at disse normalt sett har en levetid på ca.1-2 år, samt at tilgangen på reservedeler normalt sett er betraktelig dårlige og veldig dyre. Når en billig modell blir ødelagt, må man normalt sett kjøpe en helt ny trampoline om noe blir ødelagt.

Det er store fordeler med å investere i trampoliner som er laget med fokus på kvalitet og holdbarhet. En trampoline med tykk kantbeskyttelse, slitesterkt materiale og en kraftig holdbar ramme krever en viss pris. Å kjøpe en trampoline som også har god fokus på innovative sikkerhetsløsninger gir både foreldre, ungdommer og barn en trygghet når de hopper. Om du ønsker en slik trampoline er Hoppeeksperten riktig for deg. Andre fordeler om du velger å kjøpe en trampoline hos oss er at vi gir deg en trygghet ved at vi har et veldig stort og omfattende lager av reservedeler til alle våre modeller, samt en kundeservice som er tilgjengelig året rundt. Med vår garanti vedrørende reservedeler vil du ha muligheten og tilgjengeligheten til å reparere eller oppdatere din trampoline mange år etter kjøpet. Hvis du ikke finner delene tilgjengelig på vår hjemmeside, eller du trenger hjelp med å finne ut hvilke deler du trenger; ta kontakt med vår kundeservice så hjelper vi deg mer enn gjerne med å finne ut nøyaktig hvilke deler som behøver å erstattes - og ikke mer enn det. Hoppeeksperten er her for å hjelpe deg finne de beste løsningene for deg, ikke for å selge deg de dyreste delene eller trampolinene på markedet.

 

Er trampolinen vanskelig å montere og hvor lang tid tar dette?

Nei, våre trampoliner er ikke vanskelige å montere. Det medfølger alltid oversiktelige bruksanvisninger og verktøy som behøves til monteringen. Det er mulig å montere trampolinen alene, men vi anbefaler at man er to personer. Om det er første gangen du monteren en trampoline bruker man som regel 1 time på montere selve trampolinen, samt ytterligere en 1 time for å montere sikkerhetsnettet.

Mange av våre NORTH-modeller er spesielt brukervennlige angående montering. Dette hovedsakelig fordi NORTH har valgt å sveise inn hylser for stolpene til sikkerhetsnettene i selve bena til trampoline-rammen. Med en smart "vri og lås"-løsning når man setter stolpene til sikkerhetsnettet i hylsene sparer man mye tid i forhold til om man må manuelt skru fast stolpene til sikkerhetsnettet med skruer selv. Dette gjør det også veldig mye lettere å demontere trampolinen, noe som kan være veldig nyttig ved korte varsel om kraftige værskifte og storm.
 

Behøver man et forankringssett?

Å forankre trampolinen sin er alltid en fordel, men er kanskje spesielt viktig for deg som bor ved kysten eller områder der det er sterk vind og skiftende værforhold. Et forankringssett kan hjelpe med å holde trampolinen på plass ved stormer, men ved ekstreme forhold anbefaler vi at trampolinen demonteres. Forankringssett fungerer veldig bra ved normalt skiftende vær.

Forankringssett er også passende for dere som har nedgravbare trampoliner som en ekstra sikkerhet. Med Hoppeeksperten's Low-trampoliner medfølger et forankringssett, samt et nedre sikkerhetsnett inkludert i kjøpet.
 

Hvor lang er leveransetiden om jeg vil få alt levert hjem til meg?

Om varene finnes på lager og bestilles før kl.11:00, så sendes leveransen med første bil som kjører ut til ditt område, vanligvis samme dag som bestillingen ble gjort. Leveransetiden er normalt 2-6 arbeidsdager, så fremt det ikke er noen spesielle årsaker som værforhold eller andre unike grunner som kan hindre levering.