Kjøpeguide   Vanlige spørsmal og svar

Vanlige spørsmal og svar

Rask svar på våre vanligste spørsmål

Behøver jeg sikkerhetsnett?

De vanligste skadene på en trampoline er relaterte til bristen eller mangelen på sikkerhetsnett. Sikkerhetsnettet forhindrer hopperen å falle av trampolinen. Vår erfarenhet er at mindre barn syns det er like gøy å springe rundt og leke på trampolinen som å hoppe på den. Da er sikkerhetsnettet ekstra viktig.
 
Sikkerhetsnettet øker mulighetene for hva man kan gjøre på en trampoline. Det er eksempelvis populært å ha med basketball eller lignende på trampolinen. Leken blir mye enklere om man har et sikkerhetsnett som hindrer at basketballer eller lignende faller av trampolinen.
 

Skal man ha en myk eller hard trampoline?

Er det små barn som skal hoppe på trampolinen, eller en voksen som har vondt i f.eks. kne eller rygg, anbefaler vi en mykere trampoline. Er barna litt større og ønsker en trampoline for høye hopp og rask reaksjon anbefaler vi en hardere trampoline.
 
Trampolinens sprett avhenger av hvordan fjærene er konstruert. Generelt kan man si at om fjærene er lange får man en myk og dyp sprett. Er fjærene kortere får man en raskere reaksjon og mer spenstig sprett. Det som til slutt avgjør hvor god spretten er, er hvordan fjærene, hoppeduken og rammeverket til trampolinen passer sammen.
 
Med visse modeller medfølger en softpakke som består av fjærforlengere slik at man selv kan justere spretten etter eget behov. Fjærforlengerene gjør spretten mykere og gjør at barnet kan vokse med sin trampoline.

Må man demontere trampolinen til vinteren?

Trampolinen takler å stå ute over vinteren, men akkuratt som med utemøbler så ser den mye finere ut til våren om man demonterer trampolinen og oppbevarer delene tørt under vinteren. Dette vil også gi trampolinen økt holdbarhet. Bor du et sted der det snør mye anbefaler vi at hoppeduken og sikkerhetsnettet monteres ned. Hvis det blir mye snø på hoppeduken under lengre tid vil spretten bli merkbart dårligere da vektbelastningen vil tøye ut fjærene.

Hvilken størrelse skal man velge?

Rent sprettmessig påvirker ikke størrelsen på trampolinen særskilt mye. Avhengig av hvilken trampoline det er snakk om kan en mindre trampoline lager litt mindre lyd da det er kortere avstand ut til fjærene. Jo større trampolinen er, jo mer dynamisk vil spretten oppleves.
 
Den største fordelen med de større trampolinene er at risikoen for å krasje er mindre samtidig som at man har et større område å utføre triks og saltoer på.

Jeg er tyngre/lettere enn den anbefalte vektbelastningen? Kan jeg fremdeles hoppe på trampolinen?

Du kan absolutt hoppe på trampolinen likevel. Den anbefalte vektbelastningen er kun et forsøk fra vår side å vise at trampolinenes sprett er av ulik karakter. Visse er litt hardere, andre er mykere. Informasjon om maksbelastning finner du på respektive produktsider.

Behøver man et overtrekk? Er det mulig å ha på overtrekk om man har et sikkerhetsnett?

Man behøver ikke et overtrekk for å beskytte mot regn da trampolinen skal tåle dette, men vi anbefaler et overtrekk om trampolinen står under steder der det faller mye løv eller lignende slik at trampolinen holder seg ren. Reiser man bort i lengre perioder under sommeren kan et overtrekk være bra da dette beskytter kantbeskyttelsen og hoppeduken mot UV-stråling.
 
I de fleste tilfeller kan man sette på overtrekket når sikkerhetsnett er montert, men det kan bli stramt ved stolpene til sikkerhetsnettet, så i visse tilfeller må man løsne på disse for å få overtrekket på.

Min gressplen er ujevn. Kan jeg fremdeles ha en trampoline?

Det beste man kan gjøre om tomten er ujevn er å grave der hvor benene til trampolinen skal stå slik at trampolinen står så jevnt å stabilt som mulig. Det må være litt rom for bevegelse for beina, så disse kan ikke være helt gravd ned eller fastspent. Vi anbefaler ikke å plassere trampolinen på planker, sten eller lignende.

Jeg har funnet trampoliner på varehus og leketøysbutikker som er mye billigere enn deres. Hvorfor skal jeg kjøpe min trampoline hos Hoppeeksperten?

Det er selvfølgelig mulig å kjøpe en billigere trampoline og kunne ha en ok trampoline for en sesong. Men vil du ha en trampoline hvor hoppeduken ikke går opp i sømmene, som har en tykk og sikker kantbeskyttelse, et finmaskert og holdbart sikkerhetsnett, samt en robust og kratig rammeverk, så bør du se videre på våre trampoliner.
 
Det første og beste rådet vi kan gi er å satse på kvalitet. Legg heller litt ekstra penger på din trampoline og unngå å kjøpe en billigere trampoliner fra lavprisbutikker eller varehus som ikke spesialiserer seg på trampoliner. Vi garanterer at det lønner seg. Gjerne besøk oss på våre lager slik at du kan prøvehoppe på våre trampoliner!  
Trampoliner har blitt testet offisielt i Sverige flere ganger. Hoppeeksperten har fått best i test i 2008 (TestFakta), 2009 (SVT) og 2015 (Statens Provningsanstalt). Vi har også en reservedelsgaranti noe som gjør at du kan få tak i fjærer, skruer, rammedeler og lignende om du skulle behøve dette. Takket være dette kan du sørge for at din trampoline er i toppskikk i år etter år! Dette er stort sett umulig om man kjøper fra en leverandør som ikke spesialiserer seg på trampoliner.

Er det vanskelig å montere trampolinen? Hvor lang tid tar det?

Nei, trampolinene våre er ganske enkle å montere. Med våre trampoliner medfølger det en god monteringsanvisning og alle de verktøy du eventuelt måtte trenge. Flere av våre trampoliner monteres helt uten skruer og dermed uten verktøy.  
Det er mulig å montere en trampoline alene, men det gjør det mye enklere om man er to. Regn med at det tar ca. 1 time å montere trampolinen og ytterligere 1 time å montere sikkerhetsnettet.

Behøver du et forankringssett?

Hvis du bor et sted hvor det ofte er mye vind bør du ha et forankringssett. Et forankringssett kan også være bra om du har en nedgravbar trampoline.

Hvor lang er leveransetiden?

Hvis varen finnes på lager og du bestiller før kl 10.00 sendes denne normalt samme dag, med unntak av lørdag og søndag. Leveransetiden er 2-8 arbeidsdager (ikke inkl. lørdag og søndag). Vi leverer våre varer for øyeblikket med PostNord eller Best Transport. 
 

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe trampoline hos oss på Hoppeeksperten får du garantert et sikkert produkt av høy kvalitet og holdbarhet som du kommer til å ha glede av i mange år framover.
Har du andre spørsmål om trampoliner?

Skulle du ikke finne svar på spørsmålene dine her, kan du alltid ringe oss på 85 22 63 90. Vi hjelper deg gjerne!
 s